Triathlon Challenge Mamaia 2011 - poze, photo, clasament, castigator, elite

Triathlon Challenge Mamaia 2011 sau ‘Ultima proba de verificare’ inaintea Campionatului Mondial de Triathlon, Beijing –China

Articole Recente Comments Off on Triathlon Challenge Mamaia 2011 sau ‘Ultima proba de verificare’ inaintea Campionatului Mondial de Triathlon, Beijing –China

Primul weekend din septembrie m-a surprins concurand la Triathlon Challenge Mamaia 2011, langa insoritele plaje  aflate dealungul  litoraluli Marii Negre. Am ales sa concurez la Triathlon Challenge pentru a-mi finaliza  ultima parte a pregatiirii inainte de Beijing TRIATHLON WORLD CHAMPIONSHIP GRAND FINAL.

Am strabatut Autostrada Soarelui catre Mamaia joi seara; aceat lucru mi-a oferit sufficient timp de odihna si relaxare.Am concurat si am castigat Triathlon Challenge Mamaia in 2010 deci stiam pentru ce am venit. O cursa foarte stransa si un traseu foarte accesibil, ,seara dinaintea probei a plouat ‘racorind’ astfel asfaltul, conditiile meteo ideale in ziua competitiei. Cer senin cu 30+ C in aer si aprox 20 C in apa.

Anul acesta organizarea competitiei Triathlon Challenge a fost afectata in mod pozitiv de introducerea noului system de cronometrare cu CIP,astfel incat timpii intermediary si timpul final a putut fi aflat odata cu terminarea probei. Semnalizarea traseului la proba de inot s-a ridicat la nivelul standardelor internationale, balizele dispuse in forma unui triunghi puteau fi vazute de la distante de cel putin 500m indifferent de conditiile meteo; avand avantaj cei care au participat la primul triathlon.Traseul de bicicleta sic el de alergare au ramas neschimbate iar zona de Finish a fost mult imbunatatita fata de anii trecuti.

In ziua probei am fost relaxat si increzator. Inca dinaintea competitiei mi-am propus sa concurez la o intensitate de 70% proba de inot, 65% proba de bicicleta si 60% proba de alergare. Cum socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ, la inot m-am pozitionat bine, la Proba Olimpica iesind din apa in pozitia 3. A urmat proba de bicicleta la care m-am simtit bine am reusit sa mentin parametrii doriti. Odata intrat in T2 era clar ca exista o distanta semnificativa  intre primii doi  si mine. Avansul lor dupa proba de bicicleta era destul de consistent peste 45 secunde. Acum se punea problema: as putea oare sa-I ajung?

Am fortat schimbul iar primul kilometru de  alergare intensitatea ajungea la 85%. Brusc am simtit durere la nivelul gambei mai exact la insertia tendonului in muschii gemeni. Sa fie oare de la cele 40 minute petrecute in apa inaintea startului?  Poate din cauza caldurii? Treptat durerea a inceput sa isi faca aparitia, nu mai puteam controla piciorul stang si am continuat asa pana la finalul cursei.

Trecand pe pozitia 3in clasamentul general si obtinand Locul  1 dupa 2h 00min 45sec, stabilind un nou record personal. Sunt incantat de performanta mea; acum am indicatii clare despre cum stau lucrurile si la ce trebui lucrat. Dupa o sesiune de masaj imediat dupa terminarea probei inca resimt efectele cursei; cel putin nu voi avea surprise la Beijing.

Sunt constient ca pot imbunatatii conditia fizica si viteza pentru a concura alaturi de cei mai buni Triathlonisti din lume la Campionatul Mondial pe 10 septembrie.

» Articole Recente » Triathlon Challenge Mamaia 2011 sau...
On 03/09/2011
By
, , , , ,

Comments are closed.

« »