WORLD CHAMPIONSHIP MADRID 2011

“The Spanish Job” or ITU Triathlon World Championship Madrid 5 june 2011

Articole Recente Comments Off on “The Spanish Job” or ITU Triathlon World Championship Madrid 5 june 2011

  • WORLD CHAMPIONSHIP MADRID 2011
    WORLD CHAMPIONSHIP MADRID 2011

Dupa o calatorie cu avionul de mai bine de trei ore am aterizat pe aeroportul Barajas din Madrid.Ceea ce a urmat dupa ce am coborat scarile avionului Boing 737 a fost o aventura asemanatoare unui curs de orientare pt cercetasi;odata ajuns la capatul burdufului mobil ce leaga avionul de terminalul aeroportului Barajas,te trezesti ca in de jur imprejur sunt numai porti de imbarcare nici urma de locul de unde ar trebui sa iti ridici bagajul.Dupa vreo 2km de mers,urmand indicatoarelor am ajuns la Pass Ctrl;de aici am continuat sa mergem inca vreo 2k urcand si coborand nivele ale aeroportului si tot intreband am ajuns la o linie de metrou care leaga terminalele aeroportului;intr-un final ajungand la locul unde se ridica bagajul.In total vreo 5km+8minute de mers cu un tren subteran=ca in final sa imi revad bicicleta.Curand am ajuns la hotel iar dupa cateva ore de somn am iesit in oras.

Race report

In timp ce ma aflu la 10000 m in albastrul cerului zburand spre bucuresti am considerat ca nu este moment mai prielnic decat acesta pentru a reflecta asupra pozitiei 20 obtinuta ieri in Madrid WCS(WORLD CHAMPIONCHIP SERIES).

Mergand in Madrid am fost foarte increzator in ceea ce priveste ultimele sesiuni de antrenament.Am fost capabil sa fac multe schimbari pozitive in ceea ce priveste competitiile mele anterioare, lucrand din greu la zonele care m-au ajutat sa fiu consistent la toate cele trei discipline.Bazate pe experientele competitiilor anteriore,cele mai multe sesiuni de antrenament au fost dedicate imbunatatirii zonelor specifice.Avand un  suport relational strans, fiecare competitie este analizata in cel mai mic detaliu ceea ce-mi  v-a permite sa lucrez cu precizie zonele exacte ce trebui imbunatatite in urmatorele sesiuni de antrenament.

Exersand din greu zonele slabe am fost gata pentru a lua startul in Madrid increzator si sigur ca voi concura si voi obtine o performanta buna.Conditiile atmosferice au fost minunate pentru competitie; 27 grade in aer fiind o zi calda pt competitie. 20.4 grade temperatura apei numai buna pt a inota confortabil fara costum de neopren.

La fel ca multi dintre voi nu m-am considerat a fi un ‘exceptional’ inotator de apa deschisa.Bazanduma pe timpii din bazin as fi fost considerat cel mai rapid din proba, dar in acest sport nu conteaza deloc daca nu reusesti sa te adaptezi la inotul in apa deschisa.Acest lucru l-am invatat pe propria piele fiind obligat sa adopt o noua abordare a inoului.Aceasta abordare consta in a ma antrena in bazin ca un Tritlonist nu ca inotator.Inot sesiuni specifice  triatlonului . . . Grele ,foarte grele!Folosesc echipament de care pot beneficia numai in apa deschisa;mi-am adaptat tehnica de inot pentru a deveni mai abil in apa deschisa.in acest sport apar schimbari permanente de aceea este importand sa ma adaptez in permanenta.Odata cu aceste adaptari ale antr de inot alaturi de  noua abordare asupra inotului in apa deschisa si judecand dupa proba din acest weekend ceva a functionat.Dupa un start foarte bun am reusit sa ma mentin in printre primii, terminand proba odata cu primul grup.

Zona de Tranzitie a fost impresionanta sau mai bine zis alergarea catre zona de tranzitie a fost impresionanta.Avand peste 250m lungime aceasta mi-a luat foarte mult reusind sa pierd cateva pozitii  dupa ce am alunecat pe o banda  adeziva care imbina mocheta.

Dupa prima tura in proba de bicicleta s-a produs un ambuteiaj care a dus la divizarea plutonului permitand astfel unui grup de 25 de concurenti sa se distanteze cu peste 2minute  fata  de mine si alti 10 concurenti.Grupul nostru a muncit pentru a reusi sa micsoram distanta.Dupa multe tatonari si un alt ambuteiaj din care am scapat ca prin urechile acului dar intrand in T2 era clar ca invingatorii vor veni din primul grup.Fiind distanta mare era clar ca imi vor trebui ‘picioare de ghepard’ pentru a o clasare in primii 10.Curand la alergare am constatat ca imi lipsesc acele ‘picioare de ghepard’.Picioarele imi erau grele,foarte grele deci important a fost sa concentrez sa alerg sustinut si sa nu caut ceva ce nu era acolo.Am mentinut o alergare sustinuta reusind sa castig cateva pozitii si terminand cursa pe locul 20 din cei 140 de concurenti aliniti la start.Nu as spune ca a fost cea mai buna alergare si cu siguranta nu reflecta forma mea adevarata.Oricum Madrid este o cursa stransa cee ce este evident din diferentele dintre tipmpii de sosire.

Sunt foarte incantat de performantele mele, mi-a dat incredere in zonele care le stapnesc si mi-a aratat zonele care necesita mai multa atentie.

Acum voi continua cu o competitie interna numita ‘ Crosul Generatiilor ‘ iar peste trei saptamani la Pontevedra, Spania voi concura pentru titlul de Campion European.

Sper ca v-a placut acest prim post.

» Articole Recente » “The Spanish Job” or ITU...
On 08/06/2011
By
, , ,

Comments are closed.

»