Dextro Energy Triathlon Hamburg 2011, Olympische Distanz

“The German Job” or ITU Triathlon World Championship Hamburg 18 july 2011

Articole Recente Comments Off on “The German Job” or ITU Triathlon World Championship Hamburg 18 july 2011

“The German Job” or ITU Triathlon World Championship Hamburg 18 july 2011

Scuze pentru intarzierea cu care postez acest ‘raport’; am fost putin ocupat dupa ce am sosit in Romania din Germania.Intarzierea cu care public acest post m-a determinat sa reflectez mai mult  asupra cursei si asupra rezultatului. In timp ce scriu acest post la mai bine de o zi de la terminarea cursei reflexia ar putea parea usor diferita. Acum dupa cateva zile de la proba pot privi inapoi si pot afirma ca sunt multumit cu performanta si rezultatul de la Hamburg World Championship. Voi incerca acum sa ofer o imagine clara asupra gandurilor/reflexiilor  mele ce s-au schimbat in zilele scurse . . .

 

Mergand sa concurez la aceasta cupa mondiala am fost foarte incantat de forma sportiva in care ma aflu;evaluind competitiile precedente si identificand zonele care m-au tras in jos,  am antrenat  sistematic aceste zone care m-au impiedicat in trecut  sa obtin un rezultat bun. Sesiunile Bicicleta-Alergare au fost tinta antrenamentelor spartane, celelalte  ramanand constante; cel mai probabil alergarile fiind cele mai rapide de cand practic triathlon. Intr-un cuvant am fost increzator ca pot concura obtinand un rezultat bun. Obiectivul stabilit inca de la inceputul acestui sezon era sa obtin o clasare in Top 10 Mondial. Aproape fiind de ziua competitiei obiectivul a ramas acelasi(clasare in primii 10) cu toate ca undeva in constiinta mea am crezut ca v-a fi ziua mea norocoasa,obtinerea unui loc pe podium fiind posibil.

Race Report

Hamburg, Germania a fost gazda celei de a5a runde din Campionatul Mondial. Fiind tara mama a Campionului Olimpic la Triathlon Jan Frodeno, multimea adunata in ziua competitiei a fost spectaculoasa. Aceasta a generat o atmosfera incredibila miile de spectatori veniti sa vada ‘Gladiatorii’ moderni in arena. Numarul de concurs mi-a permis o pozitie buna pe pontonul de start; la proba de inot am avut un start bun reusind sa ma mentin in primul pluton fiind ajutat si de costumul de neopren, care dupa cum se stie, mareste flotabilitatea crescand viteza de deplasare. Valorile atmosferice  in ziua probei: ploaie cu 20 C in aer si 17,5 temperatatura apei, costumul de neoprene fiind permis.Dupa primii 750m eram inca in primul pluton reusind sa ies din apa al 19-lea dupa cei 1500m.Mentinand pozitia in zona de tranzitie am plecat la proba de bicicleta simtinduma foarte bine(ceva ce pana acum nu a existat).Odata cu prima urcare pedaland in forta am intrat intr-un derapaj necontrolat printre doi stalpisori de beton ajungand  pe contrasesns; datorita  ploii si a anvelopelor nepotrivite conditiilor meteo  era aproape imposibil sa mentin rotile bicicletei in contact cu asfaltul. Dupa alte doua tentative de iesire in décor am hotarat ca nu are rost sa fortez sperand sa termin cu bine proba si incercand sa recuperez la proba de alergare; competitia parand a fi dominata de cei care stapanesc ‘derapajele’ bicicletei. Aceasta mi-a dat incredere in mine, am pedalat prudent ramanand departe de probleme si focusat sa alerg  cei 10k  cat mai rapid. Intrand in zona de tranzitie am crezut ca voi avea sansa la o clasare in primii zece cu toate acestea aveam nevoie de picioare de ghepard pentru a recupera handicapul.Nu aveam de gand sa termin ziua fara sa incerc ,deci …. Am incercat si in ciuda tuturor eforturilor 10k  nu au fost suficienti pentru mine sa recuperez acest handicap; obtinand locul 17.

Sunt foarte incantat de rezultatul obtinut. Bineinteles ador Podiumul – dar concurez pentru a obtine calificare in Grand Final si asta este in acest an tot ceea ce conteaza.

Cu zambetul pe buze am sosit cu bine in Romania.Voi avea 3 saptamani de antrenament Spartan  la dispozitie inainte de a zbura catre Londra pentru a concura in cea de a-6-a runda a Dextro Energy Triathlon World Championship Series pe 6 August

» Articole Recente » “The German Job” or ITU...
On 22/07/2011
By
, , , , , , , , ,

Comments are closed.

« »