triatlon

Ce fac eu cu 4 zile inainte de Campionatul Mondial

Articole Recente Comments Off on Ce fac eu cu 4 zile inainte de Campionatul Mondial

Ce fac eu cu 4 zile inainte de Campionatul Mondial de Cross Triatlon

Ziua 1 miercuri 23.09.2015

Azi este o zi speciala – este ziua in  calatori in Orosei – Sardinia o insula din Marea Mediterana ce apartine Italiei, unde sambata voi concura la Campionatul Mondial de Cross Triatlon.

triatlon
Avionul meu pleaca la ora 14 asa ca dimineata ma trezesc devreme si dau o fuga la bazin unde inot 2k tematic iar apoi sar in “tenesi” pentru cei 6k de alergare usoara care imi vor pregati picioarele pentru calatoria cu avionul.
Desii nu credeam ca voi avea timp ma opresc la locul meu preferat pentru o cafea si 2l de apa plata in timp ce butonez telefonul apoi dau fuga acasa fac un dus rapid si plec spre aeroport insotit de un prieten.

Zborul a fost cu escala in Milano unde ploua torential, noroc ca am fost inspirat si am infasurat cutia de bicicleta in folie de sandwich altfel se “dizolva” cartonul :-)))

Dupa ce am “plasat” bicicleta pentru urmatorul zbor am mai baut o cafea am halit cate ceva prin aeroport si am urcat in avion pe aceiasi ploaie torentiala iar apoi am aterizat pe Olbia Costa Smeralda.

triatlon

Desi avionul a intarziat vreo 30min am reusit sa prind ultimul autobuz catre Orosei.
Dupa o calatorie de 80k am coborat din autobuz mi-am luat cutia de bicicleta si ghiozdanul in spate si am pornit in cautarea hotelului Torre Moresca.

La hotel o domnita receptionera ma conduce in camera in timp ce imi face instructajul casei.

Odata ajuns in camera deschid cutia  si ma apuc de montat bicicleta nu inainte de a face cateva poze pentru voi :-p

triatlon

Ziua 2 joi 24.09.2015

Dupa alergarea de dimineata merg la micul dejun iar la plecare vad doi triatlonisti germani cu bicicletele in carca pe scari; ii rog sa ma astepte sa mergem impreuna la tura de recunoastere.

 

triatlon

Tura de bicicleta se aseamana cu un traseu de XCO, saritoare, pod flexibil peste apa, viraje nisip, stanca alunecoasa, coborari pe bolovani, stanca, nisip si noroi . . . etc

triatlon

La tura am plecat insotit de Hansel&Gretel si m-am intors cu o triatlonista din Africa de Sud si una din Noua Zeelanda :-)))

triatlon

Acum ma voi retrage in apartamentele regale pentru somnul de pranz iar dupamiaza voi merge sa inot in mare . . .

triatlon

Ma simt refacut complet dupa somnul de dupamiaza asa ca merg in alergare spre plaja unde sambata se va da startul la CROSS TRIATHLON ITU WORLD CHAMPIONCHIP 2015.

Jos tricoul, trag casca si ochelarii pe cap si tusti in apa – temperatura este de 23C asa ca nici vorba de neopren.

Dupa incazire si cateva exercitii tematice incep exersarea procedurii de start “beach mass start” ce consta in alinierea sportivilor pe platforma de start asezata pe nisip la ~10m de intrarea in apa – odata intrat in apa marii se alearga pana ce apa atinge adancimea la care se poate inota – aici este vorba de 50m asa ca adaug  miscari din procedeul fluture si cateva”broscute”  impingeri cu picioarele in nisipul de pe fundul marii.

triatlon

De ar fi toate antrenamentele ca cel descris mai sus – ce bine ar fi! Impachetez si merg spre hotel – maine este ziua dinaintea furtunii.

Ziua 3 Vineri 25.09.2015

 

Mi-am permis sa dorm pana tarziu astfel ca la ora 08:00 m-am simtit cu bateriile incarcate si am coborat sa iau micul dejun unde am “abuzat” de toate bunatatile dar mai ales de dulciuri. Dupa cateva minute de tihna pornesc in alergare inspre zona de start – pentru recunoasterea traseului de alergare.

Traseul are cateva portiuni foarte tehnice dar alergabile, o zona in care se alearga in ZigZag printre tufe – traseul este foarte bine marcat – iar in mare parte se alearga pe stanci, pietre si nisip, la concurs avand 3ture x 3.3km.

 

La terminarea turei de alergare am intrat in apa marii pentru relaxare iar apoi am dat o fuga la punctul de informare pentru ca la ora 18:00 urmeaza sedinta tehnica si ridicarea kit’ului de concurs.

Somnul de pranz a fost unul “pe saturate” la fel si masa, a urmat apoi briefing’ul unde m-am revazut cu cativa prieteni am ascultat cu atentie cele spuse de Presedinta ITI Marisol Cassado, am ridicat race kit’ul si am plecat cu Emil Stoyenev sa mancam in Orosei un “oras”  aflat la 10km.

20150925_191605

Masa a fost simpla dar in cantitate dubla – apoi am dat o fuga si pe la Super pentru a completa cu dulciuri.

20150925_193532

2015-09-27 10.02.09

Odata ajuns in camera de hotel am inceput pregatirea echipamentului de concurs: montat numerele, verificat presiunea in roti – am ales 2.0spate si 1.8fata; costumul, doua perechi de adidasi, casca, ochelari, centura de puls pentru triatlon de la garmin,papuci bicicleta, scule,pompa,camera si spray anti-pana; sapca, geluri si apa in bidon.

20150925_222020

Urmeaza ziua cea mare in care voi concura in cursa vietii mele – ma asez in pat sting becul si recapitulez in minte tot echipamentul de concurs, programul, masa de dimineata, incalzirea, traseul de inot, bicla, alergare si zona de tranzitie iar dupa ce toate imi sunt clare ma pun la somn!

Ziua 4 sambata 26.09.2015

Tineti aproape

» Articole Recente » Ce fac eu cu 4...
On 24/09/2015
By

Comments are closed.

« »