sorin boriceanu

Rezumat la Campionatul Mondial de Cross Triatlon

Articole Recente Comments Off on Rezumat la Campionatul Mondial de Cross Triatlon

Campionatul Mondial de Cross Triatlon

Ziua 4 26.09.2015 ziua cursei

Sambata am participat la ITU Sardegna Cross Triathlon World Championships unde m-am clasat pe locul 54 la categoria Elite.

Spre deosebire de World Triathlon Series (WCS) unde campionul mondial se desemneaza in urma punctajului cumulat intr-o serie de evenimente numite “Cupa Mondiala (World Cup)” care se incheie cu o etapa finala numita “Grand Final”, care de obicei are punctaj dublu si la finalul acesteia se anunta Campionul Mondial;

La Cross Triathlon, campionul mondial se desemneaza in urma unui singur eveniment numit “Cross Triathlon World Championships”.

Triatlon Romania

Pentru aceasta competitie mi-am propus sa devin Campion Mondial desii o clasare in top 10 mi-ar fi adus “glorie eterna” :-)); fiind prima participare a unui roman la o competitie de o asemenea anvergura am pornit INCREZATOR – AM AVUT CURAJ SA VISEZ si SA LUPT pentru TITLUL MONDIAL.

Dupa cum bine zicea un prieten: “sorinele, singur te-ai bagat in cusca leilor, dar noi te sustinem” :-))

Cu sustinere din partea prietenilor, a sponsorilor si cu multa munca am ajuns sa concurez cu Elitele.

fb_img_14770386487551

La competitie au participat cei mai buni sportivi din Franta, Italia, Spania, Polonia, Austria, Germania, Elvetia, Belgia, Suedia, Republica Ceha, Slovacia, Danemarca, Marea Britanie, Bulgaria, Rusia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia, SUA, Brazilia, Argentina, Mexic, Japonia, Insulele Bermude si Romania 🙂

20150926_131004

 

Pertru mine este o onoare sa reprezint Romania si sa concurez cu cei mai buni sportivi din lume – candva demult, copil fiind, eram cel mai bun de pe strada mea (aici il citez pe Adrian Nanulescu, presedinte FRTRI) – anul acesta la 35ani impliniti sunt locul doi in Romania si aproape ultimul loc in Clasamentul Mondial la Cross Triathlon dar este loc de mai bine.

Dupa ce imi pregatisem minutios echipamentul cu o seara inainte, dimineata ma trezesc la ora cinci, mananc ceva usor mai verific inca odata echipamentul imi lipesc pe umeri si gambe numerele de concurs si pornesc hotarat spre zona de start.

Triatlon Romania

Aici imi este verificata bicicleta, costumul de concurs este fotografiat si imi este aplicata banda adeziva pe sapca de alergare pentru a acoperi siglele sponsorilor iar apoi plasez echipamentul in zona de tranzitie si pornesc la incalzire.

triatlon romania

Cu 15min inaintea startului suntem aliniati in ordinea numerelor de concurs si incepe prezentarea fiecarui sportiv: ” wearing number 30 representing Roumania . . . Sorin Boriceanu” samd

triatlon

Odata aliniati pe grila de start asteptam vreo 5min sa se faca ora 09:00, muzica se opreste, se aud doar tobele apoi semnalul “On your mark” . . . HornBlast!

Temperatura apei a avut 24C, de inotat au fost 2 ture x 750m iar la prima baliza, batalia a fost crunta ca la orice competitie internationala. De data aceasta proba de inot mi-am propus sa termin cu rezerve pentru ca in aceasta competitie, traseul de bicicleta urmeaza a face diferenta.

triatlon sorin boriceanu

A urmat proba de bicicleta pe un traseu variat si extrem de dificil. La tura de recunoastere am identificat segmentele care prezinta avantaj pentru mine si unde pot castiga secunde bune iar pe segmentele cu risc crescut mi-am propus sa-mi depasesc limitele: TOTUL sau NIMIC!

triatlon

Am inceput sa recuperez pozitii bune, depaseam oriunde aveam ocazia iar pe portiunile foarte tehnice incercam sa ma orientez dupa adversar.

La un moment dat pe un segment de urcare aproape imposibil de urcat pe doua roti, am fortat si lantul sa rupt. Am pierdut peste 10 minute incercand sa repar lantul pe care in final l-am “inadit” cu ajutorul a doua QuickRelease si am reusit sa termin proba de bicicleta.

20150928_200504

 

Mi-am dorit cu orice pret sa termin aceasta cursa m-am asigurat ca am tot echipamentul in stare perfecta de functionare si mi-am luat toate metodele de precautie dar uneori trebui si un strop de noroc.

Sunt incantat ca am reusit sa termin cursa si ma declar multumit pentru rezultatele din acest sezon – urmeaza trei zile de vacanta pentru recuperare activa iar apoi voi incepe pregatirea pentru sezonul 2016.

“A discipline in triathlon that offers you dirt, mud and courses that crown the toughest of the tough, cross triathlon is not for the faint of heart!”

#Merida #Veloteca #Garmin #Northwave #TriSport #blueseventy

» Articole Recente » Rezumat la Campionatul Mondial de...
On 30/09/2015
By
, , , , , , , ,

Comments are closed.

« »