fara asfalt triatlon 2016

fara asfalt triatlon la mare 2016 vama veche 2 mai

Articole Recente, Triatlon - Noutati Comments Off on fara asfalt triatlon la mare 2016 vama veche 2 mai

Fara Asfalt Triatlon la mare 2016 Vama Veche 2 mai

 

Pentru majoritatea triatlonistilor romani cat si pentru mine, a devenit traditie sa mergem la Triatlonul Fara Asfalt – o competitie organizata la malul marii negre, pe doua plaje separate de un dig, intr-un golf, langa o terasa care te indeamna sa iti incarci bateriile inainte de cursa cu o saramura si un bors de peste iar dupa finish mereu gasesti “ceva bun” la rece si . . . . bineinteles After Race Party’ul.

Despre competitie pot spune ca are un grad de dificultate¬† mic spre mediu, este accesibila atat debutantilor cat si celor veniti sa se simta bine cu familia la malul marii sau sa isi “flexeze muschii” in fata adversarilor imaginari sau spre deliciul publicului spectator.

Despre traseuul de bicla pot spune ca au aparut ceva portiuni asfaltate – cativa “destepti” s-au gandit sa afalteze un drum agrigol pentru a crea o sosea de centura ce ocoleste 2mai-iul dar singura varianta de a o accesa acest drum este de a intra in oras – cel mai probabil aveau de cheltuit niste bani si s-au gandit sa asfalteze un teren agricol ūüôā

In rest, mare parte din traseul de bicicleta este prin camp deschis, la un moment dat se intra intr-un canion – doritorii de senzatii tari de obicei castiga secunde pretioase iar cei veniti sa isi incante simturile, au parte de o adevarata manifestare a naturii.

fara asfalt triatlon 2016

La inot bucla are 1000m iar temperatura apei este de aprox.18C si se recomanda costumul de neopren.

Anul acesta am tinut sa ajung neaparat la Fara Asfalt , fiind chiar cu doua zile inaintea plecarii mele la Escape From Alcatraz Triathlon in San Francisco – fiind un bun antrenament inainte de obiectivul meu de anul acesta.

Ideea acestei competitii, a pornit de la un baiat nascut si crescut in 2mai, care are in ochi acea sclipire a pasiunii pentru sport si care reuseste in fiecare an sa creeze o atmosfera vesela, sa organizeze un triatlon unde concurentii pot veni insotiti de familie si prieteni, pot sta la plaja, la terasa si pot face sport la malul marii.

2 mai vama veche

Sunt multumit de rezultatul meu la Triatlonul Fara Asfalt care este un¬† Locu 4 in Super Liga, o cursa care a inceput in forta cu proba de inot unde m-am cam bucurat de traseu, a urmat apoi proba de bicicleta unde, spre deosebire de ceilalti ani am simtit ca “zbor” pe bicicleta si am castigat secunde bune insa tot traseul l-am parcurs singur iar resursele au scazut semnificativ acest lucru l-am simtit abia la alergare unde picioare au devenit “greoaie” si se afundau in nisipul plajei ce leaga 2mai de Vama Veche.

Vremea a tinut cu noi si anul acesta, doar cativa concurenti reusind sa prinda cateva¬† “dusuri” scurte, majoritatea fiind intrati deja pe tura de alergare.

fara asfalt triatlon 2016

Festivitatea de premiere a avut la terasa din Micul Golf  unde numerosi Gladiatori au fost premiati pentru rezultatele competitionale Рpe mine unul doar doua momente ale festivitatii m-au impresionat:

  1. organizatorul i-a premiat pe cei mai buni 3 localnici – semn ca triatlonul la nivel local este incurajat.

  2. bataia cu sampanie a celor mai buni 5 holtei razboinici din Super Liga – PriceLess Moments.

Maine dimineata voi pleca spre Alcatraz, cea mai dificila cursa de triatlon din viata mea, este o competitie extrem de dura care impinge limita performantei umane dincolo de ceea ce am cunoscut in cei peste 15 ani de triatlon pana in prezent – o competitie la care visez de ani de zile iar acum, ma aflu la doar 6zile distanta de start . . . . . .

. . .  oare voi reusi sa supravietuiesc impactului cu apa rece a oceanului si sa traversez curentii din golf ?

. . .¬† oare vietatile marine ( leii de mare de doua tone si rechinii) din golf ma vor “ajuta” sa inot mai repede ?

Cine stie . . . ?!

 

#Veloteca #Nutrend #Merida #NorthWave #TriSport #TriathlonEnergyShop

 

» Articole Recente, Triatlon - Noutati » fara asfalt triatlon la mare...
On 05/06/2016
By

Comments are closed.

« »