Lance Armstrong Iron Man 70.3 Panama

Lance Armstrong locul II la IronMan 70.3 Panama . . . magie sau stiinta?

Triatlon - Noutati Comments Off on Lance Armstrong locul II la IronMan 70.3 Panama . . . magie sau stiinta?

Lance Armstrong intre Magie si Stiinta

In acest weekend intreaga comunitate a triatlonistilor a explodat intr-o bucurie nemasurata, admiratie, teama, neincredere, o puteti numi cum vreti, totul fiind legat de acest sport:triathlon. De ce? Pentru ca Lance Armstrong a dovdit inca odata de ce este capabil intrecand asteptarile tuturor la IronMan Panama 70.3

Ascultand multe dezbateri pe aceasta tema atat la bazinul de inot unde pregatesc si antrenez triatlonisti cat si pe contul de facebook.De asemenea casuta de mail a fost inundata cu intrebarile voastre  incepand de duminica.

Lance Armstrong Iron Man 70.3 Panama

Lance Armstrong Iron Man 70.3 Panama

As vrea sa sintetizez pe scurt si sa va raspund la intrebarile legate de Lance Armstrong si performanta lui incredibila din Panama.

-Pentru inceput  nimeni nu poate nega ca Lance Armstrong are talent.Pentru a fi capabil sa inoti asa rapid precum a inotat Lance Armstrong, sa biciclesti precum el a facuto si sa alergi precum marii atleti, acesta este:TALENT.Poti intreba orice triatlonist sau atlet profesionist cat de greu este sa te antrenezi la acest nivel, vei fi uimit de raspunsul lor.Lance Armstrong fiind o fiinta umana, cu siguranta trebui sa se antreneze  in parametrii de volum si nivele de intensitate similar cu ale noastre.

-Pentru a inota la acel nivel iti trebui rabdare,devotement si sa  dedici pregatirii ani si ani din viata.Nu se poate intapla peste noapte pur si simplu.Fara indoiala Lance Armstrong si-a mentinut in permanenta abilitatile de inotator, nu poti dobandi de azi pe maine astfel de performante la inot asa cum a facut el sambata in Panama.Sa castigi de 7x Tour De France si sa-ti gasesti timp pentru a inota la acest nivel – Toata admiratia.

-A acuza fara dovada este un joc periculos.Intr-un mail primit azi dimineata cineva intreba:”Oare, Lance Armstrong v-a fi accptat de catre comunitatea international fara a pune la indoiala ca incredibilele performante obtinute se datoreaza ‘stiintei’.Deasemenea cotand rezultatul lui Lance de sambata ca fiind  . . . un adevarat act de magie”.Cu atat mai mult sa inoti,sa pedalezi si sa alergi atat de rapid precum el, iti trebui multa munca, devotement si ambitie.Lance fara indoiala a muncit mult, respecta acest sport, deci cred ca noi, la fel ca toti ceilalti sportivi ar trebui sa-i acordam respectul cuvenit.

– Intrebarea: cat din aceste performante reprezinta ‘stiinta’?Il v-a urmari pe Lance tot restul vietii iar el stie asta la fel ca si noi.Lance, dupa cunostintele mele, este cea mai testata persoana din istoria sportului.V-a continua sa fie testat.Daca nu a fost testat dopping in Panama asta nu inseamna ca nu v-a fi testat in  competitiile viitoare.Pana la proba contrarie cu totii gresim acuzandul ca fiind vinovat.Bineinteles ca noi toti avem dreptul la opinie, oricum cred ca exista multe alte aspecte positive din care putem invata cate ceva de la Lance si performata sa din Panama, altele decat cele legate de ‘stiinta’.

-Performanta lui Lance de duminica indubitabil ne-a facut pe toti sa alunecam catre spatarul scaunului.Aceasta trebui vazuta ca un lucru pozitiv?Ne-a socat pe noi toti, si acum are,oameni care vor sa-l doboare.Lance, ca intotdeauna a creat un moment special, la fel cum a facut de atatea ori in Tour de France.Cu siguranta acesta nu v-a fi ultimul.Nu putem trece cu vederea ca una dintre cele mai marcante personalitati a sportului din toate timpurile scrie acum un nou capitol din viata lui sportiva.

-A strarnit furtuna in toata media, furtuna pe care noi toti o doream.Cum putem privi asta?Acceptam ca el este aici.Imbratisam faptul ca recunoasterea globala a triatlonului v-a creste.Acceptam ca triatlonul are inca un IronMan Super Rapid.

-Este o fiinta umana.Munceste din greu, isi dedica mult timp si cunostinte facand din asta un candidat valid pentru Hawaii.Cu totii am gresii daca am incerca sa-i luam asta.

Acestea sunt punctele mele de vedere.In ultimele zile am fost intrebat despre aceasta situatie legata de Lance iar aceasta este calea mea de a raspunde si a-mi exprima gandurile.

Da,il putem accepta pe Lance sa concureze la triathlon alaturi de noi,cu atat mai mult el este aici.

Sa va bucurati de Ziua Indragostitilor,acum e timpul pentru 40×100 m cu pauza scurta 🙂

Pe curand

» Triatlon - Noutati » Lance Armstrong locul II la...
On 14/02/2012
By
, , , , , ,

Comments are closed.

« »