Transfier 70.3 Triathlon 2016

Triathlon 2016 Transfier 70.3 Half Iron Man Transfagarasan Romania

Articole Recente, Triatlon - Noutati Comments Off on Triathlon 2016 Transfier 70.3 Half Iron Man Transfagarasan Romania

Triathlon 2016 Transfier 70.3 Half Iron Man Transfagarasan Romania

Fiind vara lunga si plina de competitii de triatlon am decis ca a sosit momentul pentru a incerca primul meu Half Iron Man sau mai bine zis primul triatlon pe distanta lunga din viata mea si uite asa am ajuns la Transfier 70.3

triatlon 2016

Dupa ce anul trecut am castigat prima editie Transfier pe Distanta Olimpica (proba copiilor); anul acesta, fara nici un fel de antrenament specific distantei si fara vreun obiectiv, am luat startul, m-am bucurat de cursa, am suferit in timpul cursei iar in final am terminat cursa pe locul 12 avand inca resurse si putere sa zambesc la finish.

Habar nu aveam ce insemna sa concurez intr-o competitie de triatlon in care efortul poate depasii 5 ore cu  diferenta de nivel atat in proba de bicicleta cat si la alergare dar tot ce mi-am dorit a fost sa termin cursa si eventual fara sa ma chinui. Teapaaaa !

Desii am cochetat cu ideea de a concura si anul trecut la Transfier 70.3 – decizia ferma a fost luata cu 5 zile inaintea startului.

Pus pe fapte mari sa imi demonstrez ca pot mai mult, imi veni in minte vorba aia a lu’ Domn’ Fost Presedinte: “Iarna nu’i ca vara” deci . . . nici proba olimpica nu seamana cu cea de la Half . . .  pam pam!

Avand suficienta experienta ca sportiv – printr-un simplu rationament am deus ca: trecand de la un efort de doua ore la unul de cinci ore si constient ca pot sa-o sfeclesc pe undeva prin timpul cursei, am lasat deoparte orice “mandrie” si i-am intrebat si eu pe unii care stiu bine ceea ce presupune un astfel de efort, cunosc mai bine profilul cursei si mai presus de toate au o vasta experienta in tot ceea ce inseamna cursele de Long Distance.

In ordine alfabetica, primul pe lista a fost Alex MD care de cand “trage mata de coada” (Lucifer – un pisoi negru) nu mai raspunde la telefon asa ca l-am sunat Mita care doar ce a reusit sa se califice la IM Kona Hawaii si care mi-a facut un plan de nutritie pe timpul cursei pe care l-am urmat si pot spune ca rezultatele au fost spectaculoase si cu aceasta ocazie ii multumesc 🙂  iar cel de al III-lea a fost Ciprian, castigatorul editiei precedente cu care am discutat despre strategia de cursa fiind un bun cunoscator al traseului.

Proba de inot:

Sa desfasurat il lacul de acumulare Vidraru, in zona valea cu Pesti si a masurat 2200m atat pe ceasul meu Garmin cat si pe cele ale altor trei prieteni, semn ca vantul a plimbat balizele ceea ce nu ma deranjat deloc. Apa a avut o temperatura cuprinsa intre 17 si 20 de grade(calda) iar costumul de neopren a fost obligatoriu.

barajul vidraru triatlon

Proba de bicicleta:

A masurat 90km cu o diferenta de nivel de +1600m ceea ce a facut cursa un deliciu pentru mine atat la urcare dar mai ales la coborare unde am impins catre extrem limitele bicicletei mele Merida Reacto 5000 terminand proba in 3h17″

Transfier 70.3 Triathlon 2016

Proba de alergare:

A masurat 21km pe un traseu valurit cu o diferenta de nivel de +200m ce a culminat cu urcarea a vreo 200 de trepte catre statuia lui Prometheu in aplauzele spectatorilor.

Half Iron Man Transfier Romania Triathlon 2016

Pentru mine cursa a inceput bine, a urmat o perioada indelungata de chinuri pe parcursul probei de bicicleta unde am pierdut constant din temperatura corpului, avand talpile inghetate in primii 50km ceea ce mi-a impus schimbarea strategiei de cursa, au urmat apoi cei 21km de alergare din care primii 12km i-am folosit pentru alimentare si refacere(pace mic, struguri, apa, cola, glucoza, banane si fara geluri) iar restul de 9km pana la finish m-am bucurat asa cum obisnuiesc a face la cursele pe Distanta Olimpica, terminand cursa ODIHNIT si gata de AfterRaceParty 🙂

Half Iron Man Transfier Romania Triathlon 2016

Per’ ansamblu:

Organizarea a fost impecabila, apa minunata, inotul asistat de salvamari, traseul de bicla a fost complet inchis traficului rutier, prezenta salvamont, jandarmerie montana si ambulanta, curbele periculoase aveau plasa si supraveghere, iar la alergare in punctele de alimentare am gasit cam tot ce am avut nevoie sa termin cursa.

Cazarea: exista un sigur hotel de 4 stele langa zona de start ce se umple imediat iar alte locuri de cazare mai gasesti la cateva pensiuni insirate pe o distanta cuprinsa intre 10 si 20 km 🙁

Sunt multumit de primul meu triatlon pe distanta lunga si sunt foarte bucuros ca am ales Tranfier fiind competitia ideala din toate punctele de vedere: peisaj, apa, traseu, profil, vreme, organizare si . . . . zona de Finish!

» Articole Recente, Triatlon - Noutati » Triathlon 2016 Transfier 70.3 Half...
On 19/09/2016
By
,

Comments are closed.

« »